8 Съвета как да спестите пари в супермаркетите | Хранителен магазин Делийс маркет

Здравейте, съобразителни купувачи, готови ли сте да спестите сериозни пари при следващото си пазаруване? Разбира се, че сте, защото кой не обича добрите сделки!

Преди да отидете в магазина

1. Изготвяне на списък
Първо, нека поговорим за подготовката. Изготвянето на списък може да не звучи като най-вълнуващото нещо на света, но повярвайте ми, това е като да си направите контролен лист за пазаруването. Можете да избегнете безцелното лутане по всички пътеки и да се върнете вкъщи с количка, пълна с нездравословни изкушения и без истинска храна (всички сме били там). И не забравяйте да подредите списъка си по важност и да бъдете отворени за алтернативи, които няма да Ви излезнат по-скъпо от предначертания план[1].

2. Оферти, разпродажби и купони
А сега нека поговорим за свещения граал на пазаруването на хранителни стоки: разпродажбите и купоните. Те могат да Ви спестят доста пари, така че следете за оферти за продукти, които използвате редовно, и се снабдявайте с тях, когато са на разпродажба [2]. А ако се чувствате технически грамотни, изтеглете няколко приложения за хранителни стоки, които ще Ви помогнат да следите цените и купоните [5]. Това е все едно да имате свой личен асистент за пазаруване, но без да се налага да Ви се натрапва.

3. Програми за лоялност и карти за награди
Но почакайте, има и още! Регистрирайте се за карта за награди или програма за лоялност, за да спестите още повече пари. Кой не обича добри отстъпки или награди? [8] А за всички пенсионери – някои магазини предлагат отстъпки в определени дни от седмицата. Не се страхувайте да попитате местния супермаркет ,или всички приятелски настроени служители на магазин Делийс, за всички налични отстъпки [4].

В магазина

4. Продуктите на магазините и пазаруването в насипно сътояние
Помислете дали да не пробвате продукти без търговска марка от магазина вместо стоки от големи компании – те често са също толкова добри, колкото и продуктите с търговска марка, и в дългосрочен план ще Ви спестят сериозни пари [4]. А ако наистина се чувствате смели, купувайте в насипно състояние и избягвайте предварително нарязаните меса и сирена. A aко наистина искате да оптимизирате разноските си, пазарувайте сами и се придържайте към периметъра на магазина [6].

5. Пазаруването на гладно
В името на всичко свято, не пазарувайте, когато сте гладни. Това е все едно да отидеш на шведска маса с бездънна яма вместо стомах, със сигурност ще похарчиш прекалено много и ще съжаляваш по-късно[7]. Вместо това, преди да отидете в магазина, хапнете една малка закуска или лек обяд и се придържайте към списъка, сякаш той е Библията на пазаруването [8].

6. Предварително планиране на храненията
Предварителното планиране на храненията също може да Ви помогне да избегнете прекомерни разходи и да съставите по-ефективен списък [9].

7. Сравнявайте цените
А сега нека преминем към същината на спестяването на пари. Сравняването на цените и проверката на единичните цени е от ключово значение. Не се подвеждайте по светкавичните знаци за разпродажба, а се уверете, че получавате най-добрата оферта, като вземете предвид единичната цена [10]. Воденето на ценови списък на основните Ви хранителни продукти също може да Ви помогне да следите цените и да откривате добри оферти [10]. И не забравяйте да проверявате листовките, приятели. Никога не знаете какви съкровища може да откриете [11].

След магазина

Поздравления за оцеляването в хаоса на супермаркета. Сега, след като сте се сдобили с всички необходими лакомства, е време да поговорим за плана за действие след пазаруването.

8. Правилното съхранение
Слушайте, защото ще Ви разкрия един от най-важните съвети, който може да Ви помогне да спестите и време, и пари. И не, не става дума за крадене на бонбони от детската пътека (макар че и това може да бъде стратегия за пестене на пари). Тайната се крие в правилното съхранение.
Да, чухте ме правилно. Правилното съхранение на хранителните продукти може да има огромно значение, както за свежестта на храната, така и за банковата Ви сметка. Не искате трудно спечелените Ви левове да отидат напразно, нали? Така че, нека се потопим в подробностите.

Първо, бързо развалящите се продукти, като млечни продукти, месо, плодове и зеленчуци, трябва да бъдат прибрани в хладилника или фризера възможно най-скоро. Не ги оставяйте да престояват твърде дълго на плота, защото в противен случай ще се сбогувате с парите си под формата на развалена храна. А и да си признаем, никой не иска да се занимава с тази миризма.
Има и още! Не става въпрос само за безразборно хвърляне на всичко в хладилника. Трябва да ги съхранявате на правилното място, за да сте сигурни, че ще останат свежи възможно най-дълго. Знаете ли например, че най-топлата част на хладилника е най-горният рафт? Така че не слагайте тубата с прясно мляко или кофичките киселото мляко там, иначе те ще се развалят по-бързо, отколкото можете да кажете “Имам нужда от възстановяване на сумата”.

Знам какво си мислите. “Но защо трябва да се занимавам с всички тези проблеми със съхранението?” Е, приятели, отделянето на време за правилното съхранение на хранителните продукти може да Ви помогне да избегнете разхищението и да спестите пари в дългосрочен план. А кой не обича да пести пари?
Така че следващия път, когато разопаковате хранителните си продукти, отделете няколко допълнителни минути, за да ги подредите в хладилника или фризера. А ако имате нужда от малко мотивация, просто си помислете за допълнителните пари, които ще можете да похарчите за повече хранителни продукти (или по-важното – за повече вино).
Имаме новина за всички, които търсят изгодни оферти. Ако искате да спестите трудно спечелените си пари, имаме горещ съвет за Вас. Готови ли сте? Пригответе се.

Делийс е универсален магазин за всички ваши хранителни стоки. В тях има всичко – от пресни продукти до стоки от първа необходимост. А цените им са ненадминати! Ще спестите толкова много пари, че ще можете да се поглезите приятелката си с нещо специално. Но това не е всичко! Служителите в хранителните пазари Делийс се отнасят сериозно към обслужването на клиентите. Персоналът им е любезен и отзивчив, винаги готов да ви помогне с усмивка. А ако имате нужда от шега, която да разведри деня ви, просто попитайте някой от касиерите им. Те винаги са щастливи да споделят някой и друг виц. Така че защо да не опитате с пазари Делийс? С техните достъпни цени, чудесно обслужване и богат избор на продукти няма да останете разочаровани. Може дори да се окаже, че ще станете поредният им редовен клиент!
Ето ви и няколко вътрешни съвета, които ще Ви помогнат да се превърнете в най-добрата нинджа в пазаруването на хранителни стоки. А сега спестете малко пари и може би дори се поглезете с онова луксозно сирене, което сте гледали. Заслужавате го!

Attachments

Виж също

thumbnail
hover

Д-р Магдалена Шаламанова – Терапевтична и...

Д-р Магдалена Шаламанова е стоматолог с дългогодишен опит, който практикува ...

thumbnail
hover

Лазерен център Ню Селф Айтос

Лазерен център Ню Селф Ви подарява възможността да се погрижите за кожата си...

thumbnail
hover

КОМОСС | Биостопанство

Лицензиран овощен разсадник в гр.Дупница..От 2010г фирмата е сертифицирана за ...

Остави коментар