fbpx
5 предимства на бързия онлайн кредит за спешни нужди

5 предимства на бързия онлайн кредит за спешни нужди

Понякога се случва извън обичайните ви месечни разходи, да имате спешна и неотложна нужда, която няма как да покриете с наличните си доходи. Може неочаквано да ви се повреди бойлера у дома, някой случайно да е счупил фара на колата ви, да получите изгодно предложение за самолетни билети или пък да ви се наложи операция.

В тези, или много други случаи, се нуждаете от външен източник на средства, с които да осигурите това, което ви трябва сега. Възможностите пред вас са да потърсите заем от приятел, да заложите нещо скъпо или да кандидатствате за бърз кредит през Интернет.

Вземането на пари от роднина или близък човек обаче, създава сериозен риск за вашите бъдещи отношения, което е крайно нежелателно. От друга страна, залагането на ценна вещ може да ви постави в неудобната ситуация да изгубите нещо твърде скъпо за вас.

Когато установите, че първите две алтернативи не са най-доброто решение за момента, разбирате, че модерните бързи кредити имат няколко големи предимства, особено в сравнение с обикновен потребителски заем от вашата банка.

  1. Лична независимост

В този вариант можете да запазите спокойствието си и да останете свободни, без да се чувствате длъжни или зависими от ваш познат, нито да рискувате твърде скъпа, нужна или сантиментална вещ. Знаете, че всичко е във вашите ръце и сте по-мотивирани да се справите с изплащането впоследствие.

  1. Бързина на отпускане

Най-големият плюс на онлайн заемите е, че са бързи и точно затова са толкова търсени. За разлика от подаването на заявление за традиционен банков заем, който има дълга, сложна и времеемка процедура за отпускане, обичайно тук ще имате отговор до края на деня. Вероятно вашата банка би ви потвърдила или отказала в рамките на седмица, но при спешни ситуации може да не разполагате с толкова време.

  1. Опростено кандидатстване

Това, което прави бързите кредити много атрактивни, е че има ясни критерии за кандидатстване и много улеснен процес, без да изискват купища трудно събираеми документи и сложни проверки. Обикновено повечето кандидати са подходящи, стига да са пълнолетни лица над 18г., да работят и да притежават активна банкова сметка.

  1. Пестят вашите усилия

Да, определено при бързите заеми се налага минимално да се занимавате с процедурата. Всичко е много лесно – попълвате една опростена онлайн форма на заявление от мястото, на което се намирате и през компютъра или мобилното устройство, което ви е под ръка. В противен случай, ще се наложи да отделите време, усилия и средства за да посетите клона на вашата банка, да изчакате да бъдете обслужени и да се ангажирате с всички последващи изисквания по кандидатстването.

  1. Допълнително време за изплащане

Предимство тук е, че ако закъснеете с изплащането на дължимата вноска на датата на падежа, кредитните онлайн институции често отпускат допълнително време за погасяване на задължението. Така няма да се чувствате притиснати и ще можете спокойно да планирате финансите си.

Разбира се, всички тези добри условия си имат цена. Нормално е лихвите за бързите онлайн кредити да бъдат по-високи. Затова трябва добре да прецените искания от вас размер и времето, за което ще можете да го върнете. Кредитните институции могат да ви преведат необходимата сума в рамките на часове. Но е тяхна отговорност и във взаимен техен и ваш интерес, заемът да бъде съобразен с реалните ви възможности за изплащане, без това да утежни живота ви. Защото смисълът и целта им е да ви помогнат в критичен момент на нужда, като ви улеснят и подкрепят по един съвременен начин.

Attachments

Виж също

thumbnail
hover

ОТОПЛЕНИЕ, КЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯ СТАРА ЗАГОРА...

Термо Перфект 69 ООД е фирма, специализирана в монтажа на отоплителни, климат...

thumbnail
hover

Анди Солид – Хидравлични преси

Анди Солид ООД се занимава с проектиране и производство на ексцентър и хидра...

thumbnail
hover

Дъскорезница Балван – Цех за обработка...

Дъскорезница Балван е цех за обработка на дървен материал. Цехът се занимава...