5 неустоими шоколадови вкуса

5 неустоими шоколадови вкуса

Няма човек, който да не е опитвал шоколад през живота си. На практика, шоколадовите изделия са едни от най-продаваните продукти в цял свят. Историята на шоколада се свързва с откритието на какаовото растение от ацтеките в Южна Америка през 14-ти век. То е било толкова ценно, че се е изпoлзвало като платежно средство. От него те са приготвяли пикантна напитка, като често са я овкусявали с ванилия, царевица, черен пипер или други лютиви подправки.

Освен прекрасните вкусови качества, се оказва че шоколадът е и доста полезен. Според древните мореплаватели, благодарение на това божествено питие, човек придобива сила, повишава имунитета си и не чувства умора цял ден. Съвременните учени пък са установили, че антиоксидантите в какaото подобряват концентрацията и мисловния процес, потискат излишния апетит, понижават нивата на кръвна захар, намалят кръвното налягане и профилактират сърдечно-съдовата система.

Днес любителите на шоколад се радват на голямо разнообразие от шоколадови видове: млечен, натурален, черен или бял, както и на изобилие от различни вкусове: с ядки, с парченца сушени плодове, с плодови екстракти, с кафе, с карамел, че дори и със сол или люти чушки.

Националната дистрибуторска компания Мистрал България ЕООД предлага широка гама от пакетирани хранителни продукти, голяма част от които са шоколади, шоколадови десерти и шоколадови бонбони с марките Heidi, E.Wedel и Toblerone. Вижте кои са най-предпочитаните шоколадови вкусове, според тях.

Млечният шоколад E.Wedel с боровинка и горска ягода е любим избор на почитателите на горските плодове. В него перфектно са съчетани апетитния фин млечен шоколад с ароматния лек пълнеж от горски ягоди и боровинки, които неустоимо се топят в устата.

Тъмният шоколад Heidi с мента и лимон е голямото изкушение за любителите на ментовия вкус като допълнение към апетитния натурален шоколад. Лимоненото усещане допринася за подсилване на цялостното изживяване и подчертава уникалността на този вид.

Млечният шоколад Heidi GRAND’OR с мед и орехи е неземна среща на три от най-хубавите вкуса: сладка шоколадова текстура, обогатена с натурален мед и карамелизирани орехи, които хрускат с приказна наслада за небцето.

Тъмният шоколад Heidi GRAND’OR с цял лешник е един от най-търсените видове, защото е класически натурален вкус, подправен с ароматни цели лешници. Този вкус може да се хапва с удоволствие всеки ден и никога няма да омръзне.

Белият шоколад Heidi GRAND’OR с цял бадем и шам-фъстък е фаворит сред съчетанията с ядки. От една страна нежният бял шоколад изпълва устата с деликатен вкус, а от друга специфичния аромат на карамелизирани бадеми и шам-фъстък му придават недостижима класа. Изненадващата съставка тук са карамелизираните портокалови корички, които го превръщат в ярък и запомнящ се вкус.

Дистрибуторската компания Мистрал България ЕООД вече 10 години работи успешно на българския и международния пазар, снабдявайки с пакетирани и шоколадови изделия над 6000 търговски обекта. Фирмата изготвя индивидуални оферти според ситуацията във всеки обект, като любезно сътрудничи с всички свои партньори за развитие на техния бизнес като подобряват качеството и разнообразието на предлаганите продукти.

виж също

thumbnail
hover

Какъв вид пожароизвестителна система да изберете...

Важен елемент от подсигуряването на безопасността на една сграда е инсталир...

thumbnail
hover

Разчитайте на добрия адвокат по време...

Да, уви, идва и такъв момент в развитието на семейните отношения, при който на...

thumbnail
hover

Какво стои зад успешния бизнес?

Вижте историята на фирма, просперирала в областта на селското стопанство на ...