5 златни правила за безупречна онлайн репутация

За да блеснете в Google в най-добрата си светлина се доверете на 5-те ни съвета за перфектен онлайн имидж, те са ви нужни ако предпочитате да се усмихвате, вместо да се смущавате от информацията достъпна за вас онлайн.

Днес може да разберем всичко за всеки, достатъчно е само да пуснем името му в интернет и търсачките и социалните мрежи ще ни докладват точно това, което ни интересува, затова се погрижете за дигиталния си имидж веднага с помощта на следните стъпки:

1 Внимавайте със снимките!

Една снимка в нета е повече от 1000 думи – не качвайте в интернет снимки, за които се съмнявате, че са подходящи за пред майка ви, гаджето ви, или шефа ви, защото една неподходяща снимка онлайн може да ви съсипе, особено ако хората, които я видят са важни за вас и нямат чувство за хумор…

За да не ви се налага да се чудите как да заличите дискредитиращата снимка или клип има 2 варианта – да нямате такива (малко вероятно, защото всеки има :), или да не допускате да са достъпни онлайн – в този случай е успокояващо да знаете, че със сигурност има поне един човек, който няма да ги качи и това сте вие…

2 Не лъжете!

Лъжата онлайн, до която прибягвате, защото искате, или защото ви се налага се хваща даже по-лесно от тази в офлайн реалността, защото в света на непосредственото общуване „лице в лице“ е възможно да отлагате с думи момента на истината, докато в интернет пространството всичко написано оставя следа, която си има история, която може да се принтира и т.н.

3 Никога и при никакви обстоятелства не дискредитирайте умишлено някой! Оставете неетичните и несъобразителни коментари в социалните мрежи на други потребители, на вас ви е под нивото да хабите емоции и време в онлайн негативизъм, напротив – може именно вие да се специализирате в позитивни послания.

4 Внимавайте в коментарите и мненията си по-чувствителни теми!

Политика, религия, престъпност, секс, международни отношения и конспирации са теми, които вълнуват интернет потребителите, но може да се окажат рискови от гледна точка на онлайн репутацията ви.

В случай, че вашата любима тема за обсъждане е именно сред изброените обмисляйте внимателно всяко свое мнение, преди да го публикувате.

5 Демонстрирайте по всеки възможен начин общата си култура и хобитата си! Нека всички разберат колко сте навътре във филмите на Тарантино, как никога не пропускате дузпа, или как се гордеете, че сте се научили да варите страхотна ракия…