Три лесни стъпки при избора на застрахователен брокер | Гранд Иншуранс

 Застраховането е икономически способ, при който физическо или юридическо лице заплаща предварително договорена финансова сума на застрахователна компания. Тя, от своя страна, се задължава да осигури застрахователно покритие през уговорения период, като при настъпване на несигурност, риск или други негативни форсмажорни обстоятелства се изплаща обезщетение. Характерно за сключването на застраховки е предварителното изготвяне на двустранен договор между застрахователната компания и застрахованото лице. В него изчерпателно е упоменато застрахователната сума, период и условия при които компанията е задължена да обезщети своите клиенти. Тези специфични застрахователни договори се наричат полици.

 През 1996 година, единственото до тогава, “Първо българско застрахователно дружество България” е закупено от немския конгломерат “Алианц-Германия”. До тогава всички застрахователни услуги са били одържавени и регулирани от Държавен застрахователен институт. След повратния момент и разпадането на Закон за национализация на застрахователните дружества и за държавния монопол в застраховането се създават множество частни застрахователни компании. Именно от там идва и проблематиката на нашето време: „Коя обезпечителна фирма да избера?“

                       Първото българско застрахователно акционерно дружество „България“ в Русе – 1891г.

 

На помощ ни идват няколко фундаментални стълба, които биха облекчили нашия избор по класификация и последващ правилен избор на застраховател:

  1. Компетентно персонално обслужване – важно е да можем да се доверим на застрахователния ни брокер, че ще ни изготви и предложи точния застрахователен план, който ни пасва перфектно. Добрите застрахователни дружества знаят, че не съществува универсално застрахователно решение, поради различните клиентски нужди. След консултационно преговаряне между двете страни, адекватните компании изготвят персонализирана застрахователна полица за своите клиенти.
  2. Широка продуктова гама – през годините голям брой от застрахователите са запълнили своето продуктово фолио с най-разнообразни услуги. Адекватните контрактори предлагат: имуществени, автомобилни, граждански, транспортни, здравни, туристически, морски и финансови застраховки. Широката продуктова гама е предпоставка към коректност на застрахователя.
  3. Изгодни ценови условия – дори при успешна комуникация между контрактор и клиент, понякога възниква непреодолим факт – финансовият погасителен план. Компетентните и опитни професионалисти в бранша ще ви направят впечатление с по-ниски цени, което се дължи на големия брой сключени полици и по-ниския марж на печалба за дружеството. Така сключването на застрахователен план в по-мащабна институция води до повече позитиви за крайния клиент.

Лицензираният застрахователен брокер „Гранд Иншуранс“ успешна преминава триточковата ни система за класифициране на добрите застрахователи. Те са подготвени и авторитетни професионалисти в сферата, благодарение на застрахователните услуги, които предлагат от 2016 година. Те са мисионери в бранша и освен качествена персонализирана услуга, предлагат почтеност, лоялност и коректност към обществото.

Поискайте индивидуална оферта ТУК !!!

Виж също

thumbnail
hover

ОФК Вихрен (Сандански) спечели решаващия мач...

На 28-ми май 2022г. се проведе футболна среща от 37-мия кръг на Югозападната Трета...

thumbnail
hover

Лазерно рязане на метал на следващо...

Мултиинжeнеринг е доказала се компания, не само на българския, но и на светов...

thumbnail
hover

Производствена база на Мултиинженеринг в град...

Фирма Мултиинженеринг разполага с производствена база освен в София, и в гра...