Топ 3 безплатни облачни хранилища за Вашите документи и снимки

Какво представлява облачното съхранение? Това е онлайн модел на услуга за съхранение на данни на множество разпределени сървъри в мрежата и се предоставя за използване от клиенти. За разлика от съхранението на данните на собствените ни сървъри, или на специално наети за такава цел, размерът на сървъра в повечето случаи не се вижда. Данните се съхраняват и обработват в така наречения „облак“, който представлява голям виртуален сървър.

Предлагаме ви няколко безплатни облачни услуги за съхранение на данните ви:

1. Яндекс.Диск/Yandex.disk

Яндекс е безплатна облачна услуга, в която използващият може да съхранява данните си и да ги предаде на други потребители в Интернет мрежата. Услугата се основава на синхронизация на данни между различни устройства, подобно на мобилните.

Първоначално, Яндекс.Диск осигурява около 10GB за всеки нов потребител.

В сайта на облачната услуга можете да намерите:

– фоторедактор;

– скрийншот;

Яндекс.Диск работи с операционните системи: Windows; Linux; Mac OC

Разгледайте услугата на: disk.yandex.ru
2. Облако@mail.ru/ Cloud.mail.ru

Облакът за съхранение на данни на компанията Mail.Ru Group, позволява на потребителите да съхраняват данните и да ги синхронизират за различни устройства, както и да ги споделят с други потребители. При регистрация, веднага получавате безплатно до 25 GB за съхранение в облака.

Ако включите Startup, мобилна опция за снимки, всички направени фотографии с вашето устройство веднага се появяват в “облака”.

Облакът може да се използва от: смартфони, поддържащи iOS и Android, както и операционни системи – Windows, Mac и Linux.

Друго предимство на Облако@mail.ru е, че има красив и интуитивен интерфейс.

Посетете сайта: cloud.mail.ru
3. Сopy.com

Copy.com e новият конкурент на Dropbox. По функционалност е почти идентичен с Dropbox, но с разликата, че веднага получавате безплатно 15 GB свободно дисково пространство, можете допълнително да добавите свободно пространство чрез използване на различни препращащи връзки. Компанията, създател на услугата, Barracuda Networks гарантира на своите потребители, че дава добра сигурност и защита на данните им.

Междуплатформената услуга има приложения за Android, IOS, Linux, Mac OS X, Windows и Windows Phone. Няма ограничение по отношение на размера на файловете.

Сайт на Copy.com: www.copy.com