Създаване на малък бизнес в шест стъпки

Създаване на малък бизнес в шест стъпки

Всеки добър бизнес започва от една малка идея. Но за да бъде тя доходоносна за вас, трябва да пристъпите към действие. Много гениални идеи никога не биват реализирани.

Ако сте решили вече да направите крачка към осъществяването на своята, съветите по-долу биха могли да ви помогнат в това смело начинание.

Създайте бизнес план в една страница

Много хора се провалят, защото се опитват да създадат мащабен бизнес план. Дори и да искате да инвестирате немалко средства и да сте сигурни, че идеята ви е добра, препоръчително е първоначално да не избързвате с инвестицията на големи суми.

Направете своя бизнес план в една страница:

  • Определете визията си. Какъв искате да бъде крайният резултат на бизнеса ви?
  • Определете мисията си. За разлика от визията ви за бъдещето, мисията ви трябва да може да обясни причината, поради която се захващате с това начинание.
  • Определете своите цели. Какви ще бъдат действията ви? Какво целите?
  • Очертайте основните си стратегии. Как ще постигнете определеното от вас?
  • Напишете простичък план. Какви са малките крачки, които трябва да направите?

Решете какъв бюджет ще вложите

Нужно е да определите бюджета, с който можете да стартирате. Ако се самофинансирате, пресметнете от каква сума ще имате нужда, както и каква ще е сумата, която ще ви е потребна през първите няколко месеца. Дори и да звучи трудно, постижимо е. Редно е обаче да имате заделени пари (или друг източник на доходи), в случай че нещата не се развият според очакванията ви.

Регистрирайте се

Подаването на документи за регистрация може да струва много. Редно е да проучите какво ще ви е необходимо, за да започнете свой собствен бизнес в България. Консултирайте се със счетоводител – в зависимост от дейността, която възнамерявате да упражнявате, има различни алтернативи, които ви се предлагат. Изберете най-подходящата за вас, но и онази, която е свързана с най-малко разходи. Проучете всичко в детайли, преди да започнете, за да не се окажете разочаровани.

Погрижете се за своите средства

Отделете фирмените средства от личната си сметка. В противен случай можете да се окажете неприятно изненадани. Открийте си нова банкова сметка, която да използвате само и единствено за бизнес целите си.

Направете си собствен сайт

Независимо какъв ще бъде бизнесът ви, трябва да вложите пари, за да направите свой собствен уеб сайт. Немислимо е да имате фирма, да развивате някаква дейност, без да можете да достигате до максимално много потребители. В случай че планирате да развивате дейността си единствено онлайн, си заслужава да се замислите за професионална фирма, която би могла да ви помогне да изградите своя уеб сайт.

Тествайте продажбите

Ако ще предлагате услуги, започнете със своите близки познати, допитайте се до тях. Така ще разберете какво е нужно да подобрите в представянето им. Ако предлагате продукт, тествайте го, опитайте се до го продадете на различни хора, общувайте с тях, разберете какво е мнението им относно него.

Можете да следвате всички тези стъпки, без да е необходимо да влагате твърде много средства. Нужно е просто да започнете.

 

Източник: entrepreneur.com

Виж също

thumbnail
hover

Мултиинженеринг – 20 години лидер в...

Мултиинженеринг се занимава с машиностроене вече две десетилетия. Фирмата з...

thumbnail
hover

Производствена база на Мултиинженеринг в град...

Фирма Мултиинженеринг разполага с производствена база освен в София, и в гра...

thumbnail
hover

Фотоволтаични системи за цяла България |...

  Solar Consult Electric или още позната като СК Електрик ЕООД е компания, която пред...