Как се проектират и изгражда впечатляващи изложбени щандове

Как се проектират и изгражда впечатляващи изложбени щандове

Присъствието на местни или международни изложения е една от най-добрите бизнес възможности за развитието на всяка дейност, които ще ви помогнат да популяризирате предлаганите стоки и услуги, да се свържете с бизнес партньори, да проучите конкуренцията и да стигнете до повече клиенти. За целта, трябва да се погрижите за своето блестящо представяне, за да покажете най-доброто от вашите услуги и продукти по един достъпен и познаваем за потребителите начин.

Дизайн и проектиране на изложбен щанд

Това, което е важно да се постигне при изграждане на един щанд е атрактивен облик, който да привлече посетителите. Пространството трябва да бъде оформено така, че да буди доверие и да надмине очакванията на хората, като им предостави възможност да се запознаят отблизо с работата или стоките на представената компания. Общата визия трябва да ви отличава от конкуренцията на всички останали изложители, което е съществено за постигане на желания успех на панаира.

За доброто позициониране, на първо място фокусът трябва да бъде поставен върху логото или бранда, който се представя. След това се вземат решения за позициониране на „touch” или шоу зона, в които потенциалните клиенти могат да видят, изпробват или тестват предлаганата продукция. Непосредствено до зоната за демонстрации, е подходящо да се оформи кът за сключване на договори, сделки или директни продажби, в който посетителите ви да бъдат удобно и комфортно настанени и предразположени. Отстрани се разполага рекламната зона с предвидените принт каталози, брошури и други материали.

Една от водещите фирми с богат опит в международните панаири е Агенция Нова Линия – Симов и СИЕ, гр. София. Проектантите и дизайнерите й имат богата практика и „ноу-хау“ в изготвяне на проекти за щандове от различни съвременни материали. В зависимост от конкретния случай, те ще изберат за вас най-подходящите стилови и цветови композиции, цялостно и детайлно оформление, което да съответства на вашите нужди и да бъде грабващо, изискано и приятно за посетителите, клиентите и партньорите ви.

Видове щандове за изложения и панаири

При избора на щанд, бунгало или шатра на открито трябва да се съобразите с вида на вашата дейност, сезон и място на изложението, пространствена квадратура и зададен бюджет.

Един от основните видове щандове е този със стандартна конструкция, която се сглобява от готови модули и се брандира съобразно изработения проект. При него най-важен е графичният дизайн, за да се постигне търсения ефект. Агенция Нова Линия – Симов и СИЕ разполага с богато разнообразие от високо качествени модулни конструкции, които са немско производство.

По-скъпи, но и много по-ефектни са нестандартноте щандове, при които се изработват креативни форми за сглобяване и отличаващ се аранжимент от леки или масивни конструкции, отворени и затворени модули, шкафчета, банери, дисплеи, неонови светлини, обемни надписи и всичко, което е подходящо за показване на съответните продукти или услуги. Успехът на тези щандове изцяло зависи от творческия криейтив, в който Агенция Нова Линия – Симов и СИЕ се радва на точни попадения в своята разнородна дългогодишна практика.

Изграждане и монтаж на експо щандове

Повечето изложения посочват конкретни срокове за монтаж и демонтаж на щандовете и свързаното оборудване и рекламни пособия, обикновено 1-7 дни преди и до 1-2 дни след провеждането им. Затова е важно да се доверите на доказани в областта специалисти, които ще гарантират доброто ви представяне в кратки срокове.

Когато ви предстои участие в изложение, може да се консултирате с Агенция Нова Линия – Симов и СИЕ за създаване на забележително представяне на вашата компания, като разчитате на професионалните им съвети за постигане на желания успех.

Related Post

thumbnail
hover

Създаване на малък бизнес в шест...

Всеки добър бизнес започва от една малка идея. Но за да бъде тя доходоносна з...

thumbnail
hover

39 принципа, които успешният бизнес има...

Някои от изброените принципи са фундаментални, а други са характерни за съвр...

thumbnail
hover

Какъв вид пожароизвестителна система да изберете...

Важен елемент от подсигуряването на безопасността на една сграда е инсталир...