Как да изберете бижу, което да ви открои?

Как да изберете бижу, което да ви открои?

Може би сте забелязали, че по време на разговор, погледът се спира най-вече върху бижуто на жената, която говори. Когато е подбрано с вкус, то съществено допринася за стилното й излъчване и подчертава нейните качества. Понякога обаче накитът е твърде крещящ, голям или шарен и ви се струва, че нещо „не се връзва“ с цялостната визия. Затова е важно да знаете как да го изберете според няколко съществени критерия.

Тен на кожата

Първо определете какъв е вашият тен на кожата. Тонът на кожата ви може да бъде студен или топъл. Хората с хладни тонове се идентифицират със синкав цвят на вените и червено-розови отенъци на отражението в огледалото. По-топлите тонове на кожата се определят чрез зеленикавия цвят на вените и златисто-кайсиевите отенъци на отразения образ.

Подходящ материал и цвят

В зависимост от вашия тен, подберете метал и допълващ цвят на бижутата, които ще ви подхождат най-много.

Студеният тен се допълва от метали като сребро, бяло злато и платина, а от камъните добри варианти са перлите и диамантите. Цветовете за студения тен са синьо, лилаво, розово, магента и червено.

На топлия тен отиват повече бронз, мед и злато, а благоприятни камъни са корал и златисти перли. Препоръчителните цветове са по-земните кафяво, оранжево, зелено, жълто, прасковено и тюркоазено.

Форма на бижуто според лицевия овал

Третата стъпка е да съобразите формата на накита с овала на лицето си, като главно трябва да търсите контраста.

При овал, който наподобява обърнат триъгълник, диамант или сърце, ще ви стоят добре висящи обеци или с капковидна форма, които да издължат лицето. Бижутата за врата трябва да са тип огърлица, за да контрастират и да омекотят острия ъгъл на брадичката.

В случай, че овалът ви е триъгълен, квадратен или кръгъл, обеците ви трябва да бъдат с удължени овални, правоъгълни или ъгловати форми. Квадратното лице изглежда най-добре с капковидни обеци. Използвайте колиета с дължина около 28-32см, които стигат под деколтето, за да удължите лицето си.

Когато имате продълговато лице с правоъгълен овал, обеците трябва да са къси или кръгли, за да контрастират, а украшението при издължена шия е най-добре да бъде тип вратовръзка или огърлица.

Овалната форма на лицето изисква висящи и ъгловати обеци, а колиетата могат да варират според дължината на врата: при по-дълъг врат, те трябва да са по-къси.

Бижута със Сваровски елементи

След като знаете как да допълните и подчертаете своята естествена красота с подходящи цветове и форми, може да преминете към избиране на стилни и елегантни бижута, които да ви отличат в обществото и направят неустоимо привлекателна.

Когато желаете да бъдете женствена и неотразима, а представата за вас да се свързва с изискана и първокласна дама, най-доброто решение за вас са познатите бижута с елементи Сваровски. Те са едновременно обаятелни, ефирни и на достъпни цени, а носенето им ще придаде на стила ви класа, очарование и мистика.

В тяхното съвършено изящество се крие вековна традиция на перфектно шлифовани висулки, които магнетично привличат погледа и никога не остават незабелязани. На практика, бляскавите кристали Сваровски са изкуствени камъни, в чийто състав може да влязат стъкло, олово, кварцов пясък или естествени минерали.

Когато мечтаете да се сдобиете с ново уникално бижу със Сваровски елементи, можете да посетите някой от магазините на Silver Maria или да разгледате и поръчате украшение директно от техния он-лайн магазин с доставка до посочен адрес. Независимо дали търсите красив и атрактивен накит за вас или пък за бляскав и запомнящ се подарък, там ще намерите богат избор за всеки стил и вкус. А и така или иначе, няма как да сгрешите с избора си – Сваровски е символ на успешната и красива жена, а изисканите бижута ще бъдат носени с радост и самочувствие поколения наред.

виж също

thumbnail
hover

Какъв вид пожароизвестителна система да изберете...

Важен елемент от подсигуряването на безопасността на една сграда е инсталир...

thumbnail
hover

Разчитайте на добрия адвокат по време...

Да, уви, идва и такъв момент в развитието на семейните отношения, при който на...

thumbnail
hover

Какво стои зад успешния бизнес?

Вижте историята на фирма, просперирала в областта на селското стопанство на ...