Какво стои зад успешния бизнес?

Какво стои зад успешния бизнес?

Вижте историята на фирма, просперирала в областта на селското стопанство на родния пазар

Успешният бизнес в България е понятие-химера в общественото съзнание за повечето хора. През последните десетина година броят на фирмите, претърпели крушение при опитите си за развитие и печалба от проектите си е нарастнал главоломно. Оказва се, че процентът на компаниите у нас, които изпадат в несъстоятелност и фалират е един от най-високите в рамките на Европа. В общия случай причините за това са недобро бизнес планиране, лоша маркетингова стратегия, некомпентентност на управленско ниво, лоша финансова дисциплина и други фактори.

Една от най-успешните и развити фирми към днешна дата в областта на селското стопанство и земеделието в България е Кооперация Гурково, която е специализирана в производството и търговията със маслодайни и зърненожитни култури. Дружеството е създадено през 1994 г. от Димитър Атанасов Ялъмов – човек с дългогодишен опит в ръководството на селскостопански кооперации. Димитър Ялъмов развива Кооперация Гурково до 2000 г., когато нейн председател става Тодор Моралийски, изпълняващ ръководни функции и до момента.

В периода след своето създаване Кооперация Гурково е обработвала около 20 хил. декара земеделски площи, като през годините намалява и увеличава обема обработваема земя според пазарните нужди. Гъвкавата форма на управление и прецизността на инвестициите помагат на компанията да остане стабилна по време на глобалната икономическа криза. В момента кооперацията обработва 28 хил. декара земеделска земя, запазвайки ръста си на развитие.

От самото си създаване компанията разполага с пълен набор от селскостопанска техника, като през годините я поддържа и обновява според излезлите технологии. Техническият парк днес е изцяло осъвременен и отговарящ на актуалните иновации. Цялата база от машини и инструменти винаги е поддържана и реновирана със собствени средства.

Кооперация Гурково заема водещо място сред селскостопанските дружества у нас по отношение на силозното стопанство. През годините кооперацията успява да спечели проект по Програмата за развитие на селските стопанства – САПАРД, откъдето усвоява 1 млн. лева и два европейски проекта по Мярка 121, чрез които дружеството печели съответно 1.2 млн. лева и 2 млн. лева. Силозното стопанство на Кооперация Гурково е с капацитет от 10 хил. тона, а основните направления на работа са насочени към маслодайните култури рапица и слънчоглед. Кооперацията развива дейност и в отглеждането на зърненожитни култури – царевица, ечемик, пшеница.

Предлаганата от Кооперация Гурково земеделска продукция се отличава с първостепенно качество, което се котира високо сред партньорската мрежа на дружеството.

Тодор Моралийски, председател на кооперацията: „Успехът се крие в непрестанното търсене на иновации. Постоянството и опитът водят до надеждно изпълнение на всеки проект на Кооперация Гурково. През годините сме доказали, че всеки настоящ или бъдещ партньор може да разчита на нас“.

 

Виж също

thumbnail
hover

Фотоволтаични системи за цяла България |...

  Solar Consult Electric или още позната като СК Електрик ЕООД е компания, която пред...

thumbnail
hover

Обзавеждане за баня в София |...

Банята е едно от най-важните места в нашите домове и всеки иска тя да изглежд...

thumbnail
hover

CAD УСЛУГИ В МЕЗДРА И ПЛЕВЕН...

Фирма КАДДИЗАЙНЕР ЕООД в с офиси в град Мездра и Плевен и предлага на своите ...