fbpx
„Вип Шоп“ ООД (business.bg) е осъдена за нелоялна конкуренция

„Вип Шоп“ ООД (business.bg) е осъдена за нелоялна конкуренция

Фирма „Фалкон Бест“ ЕООД успя да осъди дружеството „Вип Шоп“ ООД, представлявана в интернет от каталога business.bg по решение на Върховния административен съд. Това стана факт, след като съдът преразгледа решението на КЗК на последна инстанция и прецени, че “Вип Шоп” ООД предоставя неверни и уронващи престижа факти за дъщерния проект на “Фалкон Бест” ЕООД – бизнес каталога business-europe.bg.

Постановлението гласи, че собственичката на “Вип Шоп” ООД Христина Гавазова неправомерно е нанесла морални и финансови вреди на business-europe.bg, като е разпращала лъжливи данни в онлайн пространството относно дейността на каталога.

В настоящия случай Комисията към Върховния административен съд реши, че от страна на „Вип Шоп“ ООД е извършено нарушение по чл. 330 от ЗЗК (Закона за Защита на Потребителя). Съдът определи и налагането на имуществена санкция в размер на 3 % от общите нетни приходи за приходящата година, възлизащи на 9 090 лв.

Комисията постанови и неизвършване на нарушение по чл. 36, ал. 1, както и по чл. 31, чл. 33 от страна на фирма „Фалкон Бест“ ЕООД. Подаденото от фирма „Бизнес България“ ООД искане за присъждане на всички разноски по делото също е оставено БЕЗ УВАЖЕНИЕ.

Пълен текст на Решени на Върховният административен съд и АКТ на КЗК

Related Post

thumbnail
hover

СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ И ОХРАНА |...

Раван Секюрити ЕООД е фирма, която предлага висококачествени продукти за из...

thumbnail
hover

Продажба на климатици, монтаж, демонтаж и...

Арекс Клима ООД специализира в продажбата на климатици и отоплителни систем...

thumbnail
hover

Създаване на малък бизнес в шест...

Всеки добър бизнес започва от една малка идея. Но за да бъде тя доходоносна з...