Британската индустрия претърпява сериозен спад в търсенето според EEF

Британската индустрия претърпява сериозен спад в търсенето според EEF

Британското производство претърпява труден край на 2015 година, като търсенето в глобален план е намаляло чувствително, сочи проучване на Организацията на производителите (EEF).

Социологическото изследване отчита спад от 0.1 % в края на годината на цялостното търсене, но в същото време очаква растеж от 0.8 % през 2016 г. Проучването обърна внимание и на сериозните проблеми в перспектива на глобалната икономика.

В същото време, доклад от банката „Лойдс“ доказва, че производителите на автомобили са занижили чувствително очакванията си за растеж на търговията. От EEF заявиха, че пониженото търсене от новоизлюпените и развитите пазарни структури оказва все по-голямо влияние като довежда до чувствителния спад в износа на британски стоки.

Заедно с износа, EEF подчерта, че сериозно засегнати са и перспективите за работа, в частност в маслената индустрия, чиито цени спаднаха значително в следствие на заниженото търсене. Междувременно се наблюдава увеличение на процента съкратен персонал в металоиндустрията.

Докладът на Организацията на производителите последва Индекса на Маркит от миналата седмица, който показа отлива от британското производство през октомври.

Производителността осигурява близо 10 % от продукцията на цялата британска икономика. Производствените индустрии рудодобив, промишленост, газ, електричество, ВиК и канализация осигуряват още 5 %, а други 6 % са „заделени“ за строителството.

Шефът на икономическия отдел на EEF Лий Хопли заяви пред BBC, че изследването е доказало „разочароващия край на годината“ за британската производителна индустрия.

виж също

thumbnail
hover

Мултиинженеринг – 20 години лидер в...

Мултиинженеринг се занимава с машиностроене вече две десетилетия. Фирмата з...

thumbnail
hover

Производствена база на Мултиинженеринг в град...

Фирма Мултиинженеринг разполага с производствена база освен в София, и в гра...

thumbnail
hover

Фотоволтаични системи за цяла България |...

  Solar Consult Electric или още позната като СК Електрик ЕООД е компания, която пред...