Американската икономика добави нови 211 хил. работни места през ноември

Американската икономика добави нови 211 хил. работни места през ноември

Растежът на работна ръка в САЩ затвърди възхода си, като през ноември американската икономика откри нови 211 хил. работни места. Цифрата е доста над прогнозирания ръст, показва изследване на Бюрото за статистика на работната ръка. То затвърди и вече седемгодишното задържане на безработицата под границата от 5 %.

Статистиката показва, че строителството, хранително-вкусовата промишленост и търговията на дребно са секторите, които търпят най-голям скок в отварянето на работна ръка.

Стабилните цифри могат да „постелят пътя“ за първото от десетилетие покачване на американския лихвен процент.

Повишението на откритите работни места са основното съображение за Американската централна банка да повиши лихвения процент. Банката също така отчете разлика от 35 хил. отворени длъжности в сравнение с предишния отчет през миналия месец.

В същото време възнаграждението за работен час също търпи растеж от четири цента до средните проценти от 25.25 % или ръст от 0.2 %. Секторите, които не са се „представили“ подобаващо през последния месец са производството, което е освободило 1000 служители и добива на полезни изкопаеми, което е загубило 11 хил. работници.

Хуан Перес, член на Съвета по консултиране от Вашингтон заяви: „Най-важното нещо от доклада е, че се справяме с очакванията. Промяната очевидно е позитивна, тъй като надхвърля цифрата от 200 хил., а миналият месец се стигна до брой от 298 хил“.

виж също

thumbnail
hover

Продажба на климатици, монтаж, демонтаж и...

Арекс Клима ООД специализира в продажбата на климатици и отоплителни систем...

thumbnail
hover

Създаване на малък бизнес в шест...

Всеки добър бизнес започва от една малка идея. Но за да бъде тя доходоносна з...

thumbnail
hover

Изработка на светеща реклама в Пловдив...

Ефектна реклама за Вашия бизнес! Ка Ем Джи е рекламна агенция от Пловдив, спе...