Автоконцернът Ролс Ройс готви мащабни реформи в управлението си

Автомобилният гигант Ролс Ройс ще претърпи „огромно преструктуриране“ в опит да подобри финансовото си състояние, което към момента върви в низходяща посока. Компанията даде обещание да рационализира основния си мениджмънт, да намали чувствително цените и да увеличи скоростта и отговорността в бъдещите си действия.

Ролс Ройс ще разкрие повече подробности по случая във вторник, а изпълнителният директор на компанията Уорън Ийст обеща сериозно опростяване на на финансовите операции, което според него ще доведе до годишни печалби от порядъка на 150-200 млн. паунда след 2017 г.

„Като компания ние претърпяваме безпрецедентен период на промяна в световен мащаб“, изтъкна Ийст, цитиран от английският таблоид „Телеграф“.

„Ще направим сериозни промени в цялостната ни фирмена визия, като по този начин ще опитаме да разширим индустрията ни. Компанията ще извърши драстични промени в начина за търсене на продуктите ни, както и ще удвоим тежкомашинната ни продукция“, заяви още директорът на компания.

„Промените, които сме предвидили ще бъдат болезнени от финансова гледна точка за нас в краткосрочен аспект, но погледнато в перспектива ще са жизнено важни за нас“, завърши Ийст.

Акциите на автомобилния концерн изгубиха повече от половината си стойност през последните две години поради неправилен мениджмънт и финансова политика.